“Een doula draagt bij aan meer zelfvertrouwen”

Doula

Welkom! Ik ben Annemieke Verbeek en bied als doula steun voor, tijdens en na de bevalling. Zo kan jij onderzoeken wat je belangrijk vindt, geïnformeerde keuzes maken en in vertrouwen bevallen.

Een doula draagt bij aan meer zelfvertrouwen, minder complicaties en verzoeken om pijnbestrijding en minder ‘baby blues’ na de bevalling.

Als doula ben ik:

R

Jouw luisterend oor, uitzoekchef en coach

We leren elkaar in de zwangerschap goed kennen tijdens drie uitgebreide sessies. Daarnaast is er ruimte voor contact via telefoon en Whatsapp.

R

Stap-voor stap-keuzes maken

Iemand met wie je stap-voor-stap keuzes en mogelijkheden doorneemt om zo je persoonlijke bevalwensen in kaart te brengen. Ik kan mee naar je verloskundige of gynaecoloog als je deze wensen gaat bespreken.

R

Je masseur

Je krijgt een heerlijke zwangerschapsmassage. Uit je hoofd en in je lijf.

R

Klaarstomen bevallingspartner

Degene die jou en je bevallingspartner klaarstoomt voor een knap staaltje teamwork tijdens de bevalling; ik geef jullie al mijn tips en trucs om van jouw bevalling een positieve ervaring te maken.

R

Nazorg

In de kraamtijd beschikbaar per telefoon of Whatsapp. Na een paar weken kom ik langs voor ons afsluitende gesprek waarbij we de bevalling uitgebreid nabespreken.

|

Het is zo fijn om te voelen dat je het niet ”alleen” hoef te doen. Nooit gedacht dat ik zo sterk en vol vertrouwen mijn bevalling in zou gaan, en dat hebben wij samen bereikt.

|

The after-pregnancy support was both thorough and very good, including making a beautiful photo-book of the whole event. Thoroughly recommended.

Ook zo nieuwsgierig geworden?

 

Wat krijg je:

 • Een vrijblijvende kennismaking. Hierna besluit je of je met mij dit avontuur aangaat. De kennismaking duurt ongeveer een half uur en is gratis via Zoom. Wil je liever live afspreken, dan betaal je 50 euro (als je me inhuurt als doula, verreken ik dit bedrag met de aanbetaling).
 • Een welkomstpakket vol leuks en nuttigs (t.w.w. 50 euro).
 • Een uitgebreide intake waarin we jouw wensen, verwachtingen en (eventuele) angsten en onzekerheden in kaart brengen.
 • Een unieke online cursus met videolessen + een werkboek met praktische oefeningen om je optimaal voor te bereiden.
 • Een maand lang gratis toegang tot de Kiindspeeltuin – hét online platform voor jonge ouders over verbindend ouderschap
 • Hulp bij het helder formuleren van jouw wensen voor je bevalplan.
 • Een praktische oefensessie (liefst met partner) waar we aan de slag gaan met houdingen en eenvoudige technieken die de pijn kunnen verlichten. We sluiten deze sessie af met een zalige ontspanningsmassage.
 • 24/7 bereikbaar vanaf 38 weken zwangerschap.
 • Continue begeleiding en steun tijdens de bevalling. Of je bevalling nou 8 of 18 uur duurt: ik ben er voor je.
 • GRATIS gebruik van een bevalbad. Je betaalt alleen voor het pakket spullen voor eenmalig gebruik, zoals de binnenhoes. Zo’n pakket kost 90 euro en kan je zelf of via mij kopen.
 • Eventueel maak ik foto’s met jullie camera of mijn telefoon. In het laatste geval krijg je de onbewerkte beelden zo snel mogelijk na de bevalling.
 • Een paar weken na de bevalling zien we elkaar om de bevalling uitgebreid te bespreken. Ik kom uiteraard niet met lege handen. In de kraamperiode ben ik voor vragen beschikbaar via Whatsapp of telefoon.

Voor deze dienst betaal je 1500 euro

Naast mijn eigen doulapraktijk, werk ik 24 uur per week als klinisch doula in het Amsterdam UMC. Er is daarom een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar in de praktijk. Ook werk ik alleen in een duo-constructie met een zeer ervaren collega, zodat jij verzekerd bent van continue ondersteuning tijdens je bevalling.

Mijn specialisatie ligt bij het ondersteunen van complexe zwangerschappen (na verlies, traumatische eerdere baring, seksueel trauma en/of bovenmatige angst), maar elke zwangere is uiteraard welkom. Wil je vrijblijvend kennismaken (via Zoom), neem dan contact op via het contactformulier.

Geld mag nooit een reden zijn om af te zien van doula-steun. Zit je financieel krap, dan is gespreide betaling in drie of vier termijnen bespreekbaar.

Check de polis van je zorgverzekering; soms staat doula in aanvullende pakketten expliciet bij de vergoedingen, vaak kan een deel van de kosten onder ‘zwangerschapscursus’ gedeclareerd worden.

Wil je méér?

Soms heb je nét iets extra’s nodig, dat kan ik uiteraard bieden. (Bijna) alles kan, denk aan:

 • Mee naar verloskundige of gynaecoloog (bijvoorbeeld als je vastloopt bij het maken van afspraken, je en spannend gesprek hebt of je geboorteplan gaat bespreken).
 • Zijn je oudere kinderen bij je bevalling aanwezig? In een speelse sessie bereid ik ze voor op de geboorte van hun broertje of zusje (inhoud afhankelijk van leeftijd).
 • Nog een massage. Gewoon, omdat het zo fijn is.
 • Extra coachingsgesprek (bijvoorbeeld over angst, negatieve gevoelens of het verwerken van een eerdere nare ervaring).

Voor een aanvullende sessie betaal je 100 euro