Zwangerschapscursus

Simpelweg bevallen is dé rechttoe-rechtaan zwangerschapscursus in de regio Noord-Holland. Gegarandeerd vrij van flauwekul. In 1 dag stomen we jou en je partner klaar voor een knap staaltje teamwork tijdens de bevalling. Het programma zit bommetje vol evidence based informatie, praktische tips en veel oefeningen.

‘Simpelweg’ in de naam van de cursus betekent niet dat het allemaal maar gewoontjes is, dat bevallen. Integendeel: een lichaam dat in negen maanden een kind maakt, groeit, baart en daarna voedt: dat is toch het meest waanzinnige ‘gewone’ dat je in een leven meemaakt?!
Simpelweg staat voor doe maar normaal, voor wars van poeha en dingen benoemen zoals ze zijn. Wij geloven niet dat er één soort bevalling de beste is, wél dat alle vrouwen het recht hebben op de juiste informatie op basis waarvan zij zelf kunnen kiezen wat bij hen past. Wij geloven dat de geboorte van je kind iets kan zijn waar je met trots op terugkijkt, en hopen dat je na deze cursus vol zelfvertrouwen keuzes kunt maken en de bevalling krijgt die voor jou precies goed voelt.

In hapklare brokken behandelen we de volgende onderwerpen:

De kosten voor deze dag zijn 99,- per stel. Dit is inclusief lunch, een goed gevulde goodiebag en een reader. Er is plaats voor 4 stellen. Zwangeren zonder partner zijn uiteraard ook welkom. We bieden ook een cursus speciaal voor alleenstaanden aan, 2 handen op 1 buik. Liever privé en in je eigen vertrouwde omgeving? Dat kan uiteraard ook. Een 1-op-1 cursus kost 149 euro.

De groepscursussen vinden plaats in Alkmaar of Heerhugowaard. Aanmelden kan via doula@annemiekverbeek.nl. Na aanmelding ontvang je de algemene voorwaarden en een factuur voor de betaling. Na betaling is je inschrijving definitief. We raden de cursus aan voor zwangeren vanaf 28 weken. Eerder mag natuurlijk ook, maar onze ervaring leert dat je rond deze termijn het meest actief bezig bent met de aanstaande bevalling.

De cursusdata van 2020:

Groepscursus Simpelweg bevallen (1 dag): 19 september, 31 oktober en 28 november
2 handen op 1 buik: 5/19 en 3/17 oktober van 13-15:30 uur en elke 3, 10, 17 en 24 november van 19-21:30 uur

Verzekering:

Heb je een aanvullende verzekering? Dan is de kans groot dat deze cursus onder ‘zwangerschapscursus’ (gedeeltelijk) vergoed wordt. Je kunt de daarvoor benodigde AGB code bij mij opvragen.