“Hoe je terugkijkt op je bevalling, doet ertoe. Jij doet ertoe.”

Zwangerschapscursus 2.0

Een lichaam dat in negen maanden een kind maakt, groeit, baart en daarna voedt: dat is het meest waanzinnige ‘gewone’ dat je in een leven meemaakt. Jezelf goed, écht goed voorbereiden op je bevalling doe je niet in een paar uurtjes. Daar mag je de tijd voor nemen. Ook (of misschien wel juist) als het de tweede of derde keer is.

Hoe je terugkijkt op je bevalling, doet ertoe. Jij doet ertoe. Het is niet egoïstisch om een geweldige bevalervaring te willen. En een goede voorbereiding helpt daarbij. Dat is niet hetzelfde als het perfecte plaatje nastreven of je kop in het zand steken; weten wat er kan, wat jij wil en wat je rechten zijn, geeft je tijdens je bevalling ruimte om weloverwogen keuzes te maken die bij jou passen.

Ik loop graag dit stukje met je mee in een intensief 1-op-1 traject. Dus ja, een ‘cursus’, maar dan wel de upgrade. Vandaar ‘2.0’.

In deze periode ben ik:

R

Jouw luisterend oor, uitzoekchef en coach

In drie uitgebreide sessies duiken we er vól in. Daarnaast is er ruimte voor contact via telefoon en Whatsapp.

R

Wensen in kaart

Degene met wie je wensen, verwachtingen en (eventuele) angsten en onzekerheden in kaart brengt.

R

Stap-voor-stap keuzes maken

Iemand met wie je stap-voor-stap keuzes en mogelijkheden doorneemt om zo je persoonlijke bevalwensen in kaart te brengen. Samen maken we een helder geboorteplan.

R

Klaarstomen bevallingspartner

Degene die jou en je bevallingspartner klaarstoomt voor een knap staaltje teamwork tijdens de bevalling; ik geef jullie al mijn tips en trucs om van jouw bevalling een positieve ervaring te maken.

R

Nazorg

In de kraamtijd beschikbaar per telefoon of Whatsapp. Na een paar weken kom ik langs voor ons afsluitende gesprek waarbij we de bevalling uitgebreid nabespreken.

|

Annemieke loopt over van de waardevolle kennis die in aanloop naar en tijdens je bevalling van grote waarde zijn.

|
De gesprekken in de zwangerschap hebben ervoor gezorgd dat ik het vertrouwen heb kunnen vinden in mezelf en de dingen die voor mij speelden bespreekbaar heb durven maken in het ziekenhuis.

Ook zo nieuwsgierig geworden?

Dit komt er allemaal aan bod:

  • Goed voor jezelf zorgen tijdens je zwangerschap; voeding, beweging, rust en ontspanning.
  • Nut en noodzaak van een geboorteplan; keuzes en opties en hoe je daarin je eigen weg vindt.
  • De bevalling; het hormonencircus, verschillende fases en wat je zelf kunt doen om de boel soepel te laten verlopen.
  • Pijn; de mindset van een marathonloper en hoe je partner je keihard in je heupen gaat knijpen en je dat nog fijn vindt ook.
  • De ontmoeting met je baby; het gouden uur, elkaar besnuffelen en teentjes tellen.
  • Een ontspannen kraamtijd; rust nemen, hulp vragen, vallen en opstaan en de ‘babyblues’.

Hierna:

  • Weet je dat voorbereiding wel degelijk het verschil kan maken, dat jij degene bent die de knopen doorhakt en je altijd vragen mag stellen of om wat meer tijd mag vragen.
  • Ga je met meer vertrouwen en wie weet zelfs met een gezonde dosis goede zin je bevalling tegemoet.
  • Weet je wat je opties zijn en dat je altijd keuzes kunt en mag maken (en je je ook weer op het laatste moment mag bedenken).
  • Voelt ook je partner meer vertrouwen en weet wat hij/zij kan doen om je tijdens de bevalling te ondersteunen.

Voor deze dienst betaal je 600 euro

Zit je financieel krap, dan is gespreide betaling mogelijk. Geeft ook dat niet genoeg lucht, neem dan contact met me op om samen te zoeken naar een oplossing.

Check de polis van je zorgverzekering; ben je aanvullend verzekerd, dan krijg je een zwangerschapscursus vaak (gedeeltelijk) vergoed.